Condooms en sex feit-weetjes

Condooms en sex feit-weetjes

Sinds wanneer gebruikt men condooms?

Condooms worden al vele eeuwen door de mensheid gebruikt. Als we teruggaan in de geschiedenis zien we dat er al vanaf 1642 over condooms wordt gesproken.

De eerste condooms werden gemaakt van dierlijke materialen. Hierbij kun je denken aan darmen en blazen van geiten en schapen. Deze condooms boden enige bescherming tegen ongewenste zwangerschappen maar niet volledig. Zo kon een vrouw nog steeds zwanger worden en werden sexpartners nog steeds besmet met soa’s met alle gevolgen van dien (in deze tijd waren er geen tot weinig geneesmiddelen tegen deze aandoeningen!).

Het gebruik van een condoom

Het condoom is bedoelt om de penis niet in contact te laten komen met de vagina van de vrouw. Bij goed gebruik blijkt uit onderzoek, dat een condoom voor 96% veilig is tegen ongewenste zwangerschappen en soa’s. In praktijk is dit aantal echter veel lager! De reden hiervoor is dat de meeste mannen niet weten hoe ze de condoom goed moeten aanbrengen. De belangrijkste tip is, hou het reservoir aan de voorkant van de penis dichtgeknepen wanneer je het condoom afrolt. De tip die hierna volgt is: pas op met de hand waarmee je het condoom hebt afgerold, eventueel zaad kan nog steeds zwangerschappen voortbrengen en soa’s overdragen. Lees hier meer over de perfecte technieken om een condoom om te doen: http://condoomsgratis.net/condoom-omdoen/

Seksuele intimidatie vanaf 2014 strafbaar in Egypte.

In Egypte worden mannen die beschuldigt worden van het aanranden van een vrouw nu opgesloten voor 6 maanden tot 5 jaar. Dat bepaalde de hoogste machtsinstantie inn Egypte. Voor deze periode was er vaagheid over de rechtszitting bij seksuele intimidatie. Zij spraken over schennis van de eer.

Mocht de dader een persoon in uniform zijn, dan is de strafeis minimaal twee jaar. Reden voor de wetgeving is het veelvuldig plaatsvinden van groepsverkrachtingen na de afzetting van president Morsie in 2011. Een rapport van de VN vertelt dat 99,3% van de vrouwen in Egypte weleens slachtoffer is geweest van seksueel geweld.

Meer feiten over sex lees je hier:

Mocht je de volledige geschiedenis van condooms willen lezen, bekijk dan eens onderstaande Wikipedia pagina:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Condoom

Onze samenwerkingen
Justlin Company

Startpagina Opzijnbest.nl

Gezondheidspagina.nl
Jongeren.uwpagina.nl Alles van en voor jongeren.

 

Leave a Reply